0542 299 80 81
0542 299 80 81

Flor Uygulaması

Genellikle su ile birlikte alınan flor, doğada yaygın şekilde bulunan bir elementtir. Sakızlarda, içtiğimiz sularda ve kullandığımız diş macunlarında yaygın bir şekilde bulunan bu element, diş minesini asitlerden korumaya yönelik bir işlev sağlar. Bu bakımdan diş hekimlerinin en büyük yardımcılarından sayılan flor, özellikle diş çürümelerini önlemek için kullanılır. Flor uygulaması olarak geçen bu yöntem, jel kıvamına gelmiş florun diş minesini güçlendirmesine dayanan bir uygulamadır. Çocuklara 3 yaşından itibaren yapılan bu uygulama, topikal ve sistemik olmak üzere 2 çeşittir.  Topikal uygulamalar kadar etkili olmadığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanan sistemik uygulama da sıklıkla kullanılıyor olsa da, insanlar en çok köpük, cila ve jel şeklinde olabilen topikal flor uygulamasını tercih ediyor. Her iki uygulamada da titizlikle hizmet veren ve diş çürüklerinizle savaşta sizinle birlikte yol alan kliniğimiz, kullandığı son model makineler ve malzemeler ile takdirinizi kazanmayı arzuluyor. Bu yüzden eğer çocuklarınıza ya da kendinize bu uygulamayı yaptırabileceğiniz bir klinik arıyorsanız bizi tercih edebilirsiniz.

FLOR UYGULAMASI HAKKINDA

İnsanların flor uygulamasına önyargılı bakmasının en büyük nedeni, bu uygulamanın diş sağlığına zararlı olduğu rivayetidir. Fakat bu rivayet tamamen yanlıştır. Evet, flor çokça yutulduğu takdirde midede toksin etkisi yaratabilecek bir elementtir fakat bu toksin özelliği diş yüzeyini kaplamak için kullanıldığında çürüklere karşı bir bariyer oluşturur ve diş sağlığınızı korumanızı sağlar.  Genellikle 4 ayda bir yapılması gereken bu uygulama için İlkdent kliniğimizi ziyaret ettiğinizde yetkili kişilere aklınızdaki tüm soruları sorabilir ve çürüklere karşı bir bariyer görevi yapan flora karşı fikirlerinizi değiştirebilirsiniz.

FLOR UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

Flor, diş sağlığı için oldukça önemli bir elementtir. Özellikle çürüklere karşı koruyucu rol oynadığı için genç yaşlı herkes bu uygulamayı yaptırmak ister. Flor uygulaması yapılmadan önce mutlaka dişlerin temizlenmiş olması gerekir. Daha sonra tek kullanımlık paketlerin içinde bulunan flor, ortalama 3 dakika kadar bir süre diş yüzeyine hekim tarafından uygulanır. Bu uygulama jelle bireysel olarak da yapılabilir lakin hekim kontrolünde olmasında fayda vardır.